Spørgsmål & svar

Hvis du vil købe musik, film og spil i England kan der hurtigt opstå nogle spørgsmål – herunder er de mest almindelige.

Skal jeg betale dansk told af de varer jeg bestiller i England?
Nej, når du som privatperson bestiller varer i England betaler du din told der (det er inkluderet i priserne), da hele England er med i det fælles toldområde i EU. Der kommer med andre ord ikke dansk told på det musik eller de film/spil du bestiller i England.

Skal jeg betale moms af de varer jeg bestiller i England?
Hvis du bestiller produkter hos en forhandler i f.eks. London kommer der ikke yderligere dansk moms på det du har bestilt. Dog er det sådan, at de engelske kanaløer (Jersey, Guernsey, Alderney og Sark) er omfattet af EU’s toldområde, men ikke af EU’s momsområde. Det betyder, at hvis du bestiller hos en forhandler på en af disse øer, kan du rent faktisk risikere at din forsendelse bliver “opdaget” og pålagt dansk moms. En del forhandlere er placeret på disse kanaløer.

Du kan som dansker sagtens handle hos en forhandler på f.eks. Jersey. Hvis din samlede bestilling (inklusiv porto) er på under 80 kroner/10 euro kommer den nemlig under en bagatel grænse, hvor der ikke bliver opkrævet moms i Danmark. Af samme grund har disse forhandlere stor forståelse for, at sende en bestilling på f.eks. to cd’er i to forskellige pakker.

BUTIK112 har kendskab til, at flere har fået pakker fra “kanaløerne” til over 80 kr. sendt til Danmark uden at være blevet pålagt dansk moms. Skal du bestille varer som er dyrere end de 80 kr. bør du dog bestille dem på “fastlandet” i England dels for at undgå ubehagelige overraskelser, dels fordi priserne sjældent er højere her. Det fremgår af siderne på BUTIK112, hvis en forhandlere er beliggende på en kanalø.

Jeg har netop fået en cd med posten, men coveret er itu?
Kontakt butikken du har købt varen hos. De fleste sender et nyt cover omgående uden beregning.

Kan man købe pr. efterkrav?
Nej, der findes endnu ingen engelske musik/video/spil-butikker der tilbyder dette.

Jeg har hørt noget om en øvre grænse for hvor meget man må bestille for. Kan det passe?
Der er ikke nogen øvre grænse for, hvor meget du som privatperson må købe af f.eks. musik i England. Til gengæld er der en grænse for hvor meget en engelsk butik må sælge for til danskere, før denne skal momsregistreres her i landet. Grænsen er 280.000 kr. pr. år, men du kan naturligvis ikke som forbruger holde styr på hvor meget de forskellige forhandlere samlet set sælger for.

Hvis en forhandlerne kommer over grænsen på 280.000 kr. pr. år, vælger vedkommende formentlig at stoppe med at tages imod bestillinger fra f.eks. Danmark resten af året.

Jeg har stadig ikke fået svar på mit spørgsmål…
Skriv en besked i boksen herunder, så får du normalt hurtigt svar på dit spørgsmål.

Kommentarer vedrørende “Spørgsmål & svar”

  1. 1
    Af: Mikkel.

    Jeg ville købe ps3 spillet Little big planet på Amazon. Fandt spillet til 17,25£ =147,65dkr. Men de vil ikke sende elektronik til Danmark. Jeg besøgte Skat.dk, hvor der står, at man godt må købe til eget forbrug. Så hvorfor kan jeg ikke handle i England, er der lavet (u)lovlige aftaler mellem de danske forhandlere og de engelske?
    det skal nævnes, at det ikke er noget problem at købe billige bluray film:)
    Venlig hilsen Mikkel

Deltag - giv din kommentar herunder